Në Universitetin e Tetovës u përurua “Blloku” i Prof. Dr. Isuf Kalos

Në Universitetin e Tetovës u përurua “Blloku” i Prof. Dr. Isuf Kalos

Në Universitetin e Tetovës, përkatësisht në Fakultetin e Shkencave të Mjekësisë, mjeku i njohur nga Republika e Shqipërisë, Prof. Dr....
Lexo më shumë
Gazetarët mbijetojnë, nëse arrijnë ta prodhojnë gazetarinë më të mirë

Gazetarët mbijetojnë, nëse arrijnë ta prodhojnë gazetarinë më të mirë

Në vitin 68-të, kur në Milano, Torino dhe Romë shpërthyen demonstratat dhe revoltat studentore, Walter Tobagi kishte, tashmë, ndonjë vit...
Lexo më shumë
Albin Kurti: Adem Demaçi ishte intelektuali dhe disidenti më emblematik i Evropës Lindore

Albin Kurti: Adem Demaçi ishte intelektuali dhe disidenti më emblematik i Evropës Lindore

Biblioteka Kombëtare e Kosovës në bashkëpunim me Shoqatën e të Burgosurve Politikë të Kosovës e organizuan këtë ekspozitë në nder...
Lexo më shumë
Tragjedia antike greke

Tragjedia antike greke

 Xhelal Zejneli | Pas poezisë epike dhe asaj lirike, kushtet e reja shoqërore kërkonin një formë të re të shprehjes...
Lexo më shumë
Në 2030 kënga e zogjve do të jetë ngjarje e rrallë

Në 2030 kënga e zogjve do të jetë ngjarje e rrallë

Në të ardhmen e afërt, kënga e zogjve do të dëgjohet përherë e më rrallë dhe më 2030, përveç temperaturave...
Lexo më shumë
Rritja e temperaturave ul rrezikun e transmetimit të koronavirusit

Rritja e temperaturave ul rrezikun e transmetimit të koronavirusit

Ardhja e stinës së ngrohtë duket se do të ndikojë në mënyrë pozitive luftën me koronavirusin. Të paktën kështu mendojnë...
Lexo më shumë
Veprimtari shkencore në 75 – vjetorin e lindjes së shkrimtarit të njohur Xhevahir Spahiu

Veprimtari shkencore në 75 – vjetorin e lindjes së shkrimtarit të njohur Xhevahir Spahiu

Akademia e Shkencave e Shqipërisë përmes faqes zyrtare në Facebook, ka bërë të ditur se Komisioni i Artit dhe Trashëgimisë...
Lexo më shumë

LAJME

ARSIM

KULTURË

OPINIONE

SPEKTËRMos kopjoni tekst!