Fillimi | Opinione

Opinione

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 100 | shfaqen: 51 - 60
image

Vaçja, muzika, zëri dhe teksti

Lediana Stillo- Para disa ditësh ndoqa me interes dhe zhgënjim diskutimet që pasuan funeralin e një prej artisteve më të mëdha, Vaçe Zelës. Them me zhgënjim,
Më tepër

Azem Shkreli ngjalli tek unë dëshirën për të shkruar

image
Agim Vinca-E ndiej veten të nderuar që më jepet Çmimi “Azem Shkreli”, jo vetëm pse është çmimi më i lartë letrar në ...
Më tepër

Universiteti dhe dinjiteti njerëzor

image
Edi Puka-Dëgjojmë shpesh të diskutohet rreth rolit të universitetit si një tempull i dijes, si një institucion ku fitohen dhe zhvillohen ...
Më tepër

Integrimi i hapësirës arsimore shqiptare

image
Pëllumb Karameta -Përmasat e hapësirës europiane të arsimit, të shprehura si kontribut për qytetarinë europiane, si ofrim i mundësive për përmirësimin ...
Më tepër

Bastardimi i gjuhës nga librat te gazetat

image
Skifter Këlliçi- Vendosja pluralizmit demokratik në Shqipëri pas gati 50 vjetëve të diktaturës komuniste, nuk do të thotë që edhe në gjuhën ...
Më tepër

Kush ishte "Zëri i Artë i Shqipërisë"

image
E vlerësuar si "Zëri i Artë i Shqipërisë", "Ikona e Shenjtë e Këngës Shqiptare", "Mbretëresha e Këngës Shqiptare", "Ylli Polar ...
Më tepër

Në nderim të Rexhep Mitrovicës

image
Dritan Spahiu- Në gazetën “Përlindja e Shqypnijes”, në numrat e datës 30.01 dhe 01.02.1914, atdhetari i shquar Ferid Vokopola, në kujtimet ...
Më tepër

Hebrejtë dhe shqiptarët, dëshmi e dokumente, pse u mbrojtën hebrejtë

image
Eugjen Merlika  Ka ngjarje në historinë e njerëzimit që shënojnë epokat ose i venë vulën e tyre periudhave të ndryshme. Lufta ...
Më tepër

Kadare, 78

image
Astrit Lulushi "Diktatura dhe letërsia autentike janë të papajtueshme… Shkrimtari është armiku natyral i diktaturës.” Me 28 janar 1936 – në Gjirokastër ...
Më tepër

Filozofia në veprën e Migjenit

image
Dr. PËRPARIM KABO-Është më shumë se kurajë teorike studimi i thelluar i Profesor Alfred Uçit mbi “Estetikën Migjeniane”. Kemi në ...
Më tepër
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 100 | shfaqen: 51 - 60
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër