Fillimi | Opinione

Opinione

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 99 | shfaqen: 41 - 50
image

Kontaktet e Josif Bagerit me patriotët shqiptarë

Prof.dr.Avzi Mustafa Josif Bageri tërë jetën e kaloi në varfëri familjare, në mërgim si bari, shegert, punëtor e udhëheqës i gazetarëve "Shqypeja e Shqypnisë" dhe "Ushtima
Më tepër

Gazetaria, profesioni më i bukur

image
Gabriel Garcia Marquez- Kur pyeta një herë në një universitet të Kolumbisë se çfarë provimesh aftësie apo të karakterit profesional iu ...
Më tepër

Krasniqi mbron osmanët

image
Jorgo Bulo- Roli i Perandorisë Osmane në Ballkan dhe në tokat shqiptare, ende nxit debate. Ndërkohë që krijimtaria e rilindësve është ...
Më tepër

T’u hapet rruga dialekteve, por pa ndëshkuar standardin

image
Shezai Rrokaj- Edhe pse themelet e standardit mbeten të palëkundura, hapja e gjuhës ndaj trajtave të dialektit shkakton gjithmonë debate. Debati ...
Më tepër

Masivizimi në arsim dhe cilësia e munguar

image
Edi Puka- E drejta për t’u arsimuar, edukuar dhe studiuar nuk mund dhe nuk duhet t’i mohohet askujt, për më tepër ...
Më tepër

Kam diplomë, por nuk kam punë!

image
Teuta Nunaj- Liberalizimi i arsimit të lartë në vitin 2004, rriti mundësinë për të rinjtë shqiptarë që t’i drejtohen auditorëve universitare. ...
Më tepër

Tatëpjeta e Artit dhe Shekspiri i pagdhëndur

image
Oscar Wilde Vivian (Duke lexuar): “Arti fillon me një zbukurim abstrakt, me një punë të qashtër imagjinative, që bëhet e kënaqshme ...
Më tepër

Akuzat ndaj Qosjes: Fyerje pa argumente

image
Kristo Frashëri- Artikulli që kreu i Akademisë së Shkencave të Kosovës, Hivzi Islami ka botuar në mediat kosovare kundër prof. Rexhep ...
Më tepër

Shekulli XXI dhe edukimi shqiptar

image
Edi Puka-Diskutojmë dhe flasim shpesh për rigjenerimin e rinisë shqiptare dhe nevojën për të patur individë profesionalisht dhe personalisht të mirëformuar ...
Më tepër

Vaçja, muzika, zëri dhe teksti

image
Lediana Stillo- Para disa ditësh ndoqa me interes dhe zhgënjim diskutimet që pasuan funeralin e një prej artisteve më të mëdha, ...
Më tepër
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 99 | shfaqen: 41 - 50
OPINION
image

Hamdi Mediu: Arkitektura e urave të Pollogut-Tetovës

Studimi u prezantua në Tribunën shkencore, me temë: “Roli i monumenteve historike në zhvillimin e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër