Fillimi | Opinione

Opinione

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 gjithsej: 100 | shfaqen: 91 - 100
image

Verërat pellazge-ilire

Albanologu arbëresh Giuseppe Catapano në punën e tij thekson se arti i vitikulturës dhe i enologjisë së Egjyptit dhe vendeve tjera ishte i lidhur ngusht
Më tepër

Unë jam si JU

image
Në vitin 2005, kur pata filluar të studioja për çështjen e hebrenjve në Shqipëri, mbrojtjen dhe shpëtimin e tyre gjatë ...
Më tepër

Çajkovski dhe homofobia ruse

image
Në 6 nëntor 1893 vdiq Pjotr Çajkovski. 120 vjet më vonë "gjeniu kombëtar" është vënë në qendër të diskutimit shoqëror: ...
Më tepër

Etnocidi grek ndaj çamëve ortodoksë

image
Afro 600 çamë arben-kondimyslimanë u vranë e u prenë brenda një nate atje. Thjesht dhe vetëm pse ishin shqiptarë. S’u ...
Më tepër

Frashëri: Shqipëria i shpalli luftë Greqisë pa ushtri, dekreti u shfuqizua njëherë

image
Tezën se Shqipëria i shpalli më 28 tetor 1940 luftë Greqisë, kryeministri grek Kostandin Caldari e përsëriti me këmbëngulje të ...
Më tepër

Çfarë do të thotë të jesh profesor në universitet sot?

image
Arjan Gjonca është përfaqësuesi tipik i profesorit bashkëkohor, aktiviteti kryesor i të cilit fokusohet tek puna me listën e botimeve ...
Më tepër

Shpirti i robit në fron!

image
Tipi i një shpirti të tillë të robit, gjithnjë ka qenë dhe do të jetë i gjykuar nga shpirti i ...
Më tepër

Iluzionet e humbura (neo-otomane) të Turqisë

image
Nëse një Europë skeptike dhe e papërgatitur nuk e dëshironte Turqinë, atëherë më keq për të; historia po u ofronte ...
Më tepër

Pesë librat e parapëlqyer me ide libertariane

image
Më ka qëlluar të jem pyetur disa herë lidhur me kontaktet e mia të para me literaturën dhe idetë libertariane, ...
Më tepër

“Aksidenti” i Kadaresë, dashuria e shënjuar nga misteri

Ky libër nuk hyn te librat e thjeshtë për t’u lexuar, e madje nuk hyn as te veprat më të ...
Më tepër
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 gjithsej: 100 | shfaqen: 91 - 100
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër