Fillimi | Opinione

Opinione

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 100 | shfaqen: 1 - 10
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e tyre arsimor, shkencor dhe kulturor. Aleanca, ndërveprimi, por mbi të
Më tepër

Hamdi Mediu: Arkitektura e urave të Pollogut-Tetovës

image
Studimi u prezantua në Tribunën shkencore, me temë: “Roli i monumenteve historike në zhvillimin e turizmit kulturor në qytetin e ...
Më tepër

XHELAL ZEJNELI: TEQEJA HARABATI-BABA, MONUMENT KULTUROR DHE HISTORIK ME VLERA TË JASHTËZAKONSHME

image
Ky punim shkencor u prezantua në Tribunën shkencore, me temë: “Roli i monumenteve historike në zhvillimin e turizmit kulturor ...
Më tepër

STUDIM / Bashkimi kombëtar shqiptar sfidë serioze për diplomacinë e Fuqive të Mëdha

image
Ky punim shkencor është prezantuar në Konferencën shkencore me temë: “LIDHJA SHQIPTARE E PRIZRENIT DHE ÇËSHTJA KOMBËTARE SOT”, të ...
Më tepër

Skender Jashari: Përvjetori i referendumit në Luginën e Preshevës

image
Në kohën e  rënijes  së  regjimeve  komuniste  të Bllokut të Lindjes, mes tyre duke  fillu nga  rënija e  Murit të ...
Më tepër

PROF. DR. EMIN KABASHI: LIDHJA SHQIPTARE E PRIZRENIT DHE SHKOLLA KOMBËTARE

image
Përpjekjet e shteteve fqinje, si të atyre që kishin fituar pavarësinë, si rasti i Greqisë, si të atyre që kishin ...
Më tepër

PROF. DR. NEBI DERVISHI: QENI MOLOS, DELTARI ILIR, QENI I SHARRIT NË TRADITËN KULTURORE DHE HISTORIKE SHQIPTARE

image
Prej kohësh e kam bërë objekt studimi “Qenin e Sharrit”, qenin Molos apo  qenin - Deltarin Ilir, i cili është ...
Më tepër

Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti: Shën Tereza nga Shkupi – kulti modern i mishërimit të të gjitha vlerave universale njerëzore

image
Nëna Terezë është njëra ndër figurat më të shquara botërore, në të cilën janë mishëruar vlerat më të larta njerëzore ...
Më tepër

SELAM SULEJMANI: NJË AGJENDË KOMBËTARE PËR NËNTORIN TONË

image
Kryeministri i parë i shtetit shqiptar, Ismail Qemali, pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë më 1912, për ministër të Luftës, ...
Më tepër

Shpenzim Beadini në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit: Ja arsyet pse Kodra e Diellit duhet të bëhet qendër e njohur evropiane

image
  Qendra turistike Kodra e Diellit gjendet në larësi mbidetare 1.700 m, larg qytetit të Tetovës vijë të drejtë 8 km ...
Më tepër
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next gjithsej: 100 | shfaqen: 1 - 10
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër