Fillimi | Kultura shqiptare

Kultura shqiptare

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 708 | shfaqen: 51 - 60
image

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës organizon konferencë shkencore

Shoqata për Trashëgimi dhe  Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës, me seli në  Preshevë, më 26 nëntor 2016, do të  organizojë konferencën shkencore, me temë:
Më tepër

Libër për simbolin e rezistencës

image
Ky vit është shpallur “Viti i Adem Demaçit” për nder të ditëlindjes së tij të 80-të. Në kuadër të aktiviteteve të ...
Më tepër

Shpallet konkursi për Çmimet HARPA 2016

image
Çmimet Harpa, vijnë në një aktivitet të përvitshëm që Fondacioni “Harpa” organizon prej disa vitesh. Këto çmime janë themeluar si ...
Më tepër

PROF. DR. XHELADIN MURATI: ALI VISHKO, VEPRIMTAR QË INSPIRON KOMBETARISHT

image
Ky punim shkencor është prezantuar në Konferencën shkencore me temë: "Veprimtaria arsimore dhe shkencore e Profesor Ali Vishkos”, të organizuar ...
Më tepër

“Misioni rus” vepër e re e Ibrahim Kadriut

image
Botues i romanit (me 430 faqe) është “Faik Konica” i Prishtinës. Romani vjen si letërnjoftim, si dëshmi për fillimin e ...
Më tepër

POETI TAIVANEZ, LEE KUEI-SHIEN - LAUREAT I ÇMIMIT “NAIM FRASHËRI”

image
Kjo u bë e njohur në një Konferencë shtypi të mbajtur më 21 shtator në Qendrën kulturore në Tetovë, nga ...
Më tepër

Amerika fton artistët nga Kosova e Shqipëria për rezidenca artistike

image
Rezidencat fillojnë vitin tjetër ndërsa artistët duhet të jenë të dëshmuar në vendet prej nga vijnë për të qenë fitues ...
Më tepër

Eposi i Kreshnikëve: Pesë vendet e Ballkanit presin UNESCO-n

image
Paraqitja e vlerave të Eposit të Kreshnikëve, monumentit më të madh të poezisë gojore shqiptare, pasqyrimi i veçorive të tij ...
Më tepër

PROF. XHELAL ZEJNELI: TEQEJA HARABATI NË STUDIMET E PROF. DR. ALI VISHKOS

image
Në vitin 1997, Prof. Ali Vishkoja botoi monografinë prej 110 faqesh, me titull Harabati Teqe e Tetovës dhe veprimtaria në ...
Më tepër

UT do të organizojë Seminarin X Ndërkombëtar të Albanologjisë

image
Universiteti i Tetovës, më  30 shtator dhe  1 tetor të këtij viti, do të organizojë Seminarin X Ndërkombëtar të  Albanologjisë. ...
Më tepër
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 708 | shfaqen: 51 - 60
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër