Fillimi | Kultura shqiptare

Kultura shqiptare

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 706 | shfaqen: 21 - 30
image

Shoqata për kulturë "Tradita", shpall konkurs për ndarjen e Çmimit kombëtar ,,Ali Vishko”

Çmimi kombëtar ,,Ali Vishko” jepet në bazë të Statutit të Shoqatës për kulturë “Tradita” - Tetovë dhe i njëjti  u ndahet personaliteteve nga vendi, rajoni
Më tepër

Entela Kasi: Letërsia është përmasë dhe dimension lirie

image
Në statusin e Presidentes së qendrës PEN të Shqipërisë, më lejoni t’ju shpreh mirënjohjen më të thellë për ftesën tuaj, ...
Më tepër

XHELAL ZEJNELI: POEZIA - MBRETËRI E PAVDEKSHME E SHPIRTIT

image
Shkrimi u lexua me rastin e manifestimit Dita botërore e poezisë, organizuar nga Klubi letrar Metafora të mbajtur te Oda ...
Më tepër

Klubi letrar ,,Metafora” e shënoi Ditën botërore të poezisë

image
 Me rastin 21 marsit - Ditës botërore të poezisë, Klubi letrar ,,Metafora” i themeluar nga Shoqata për kulturë ,,Tradita” nga ...
Më tepër

SHPENZIM BEADINI: KONSUMATORI, “MBRET PA KURORË” !

image
15 mars 2017 - Në Ditën Botërore për të Drejtat e Konsumatorit, fatkeqësisht duhet të theksojmë se konsumatorët edhe më tej ...
Më tepër

Hamdi Mediu:Veprimtaria e komitetit të NDSH-së në Tetovë dhe rrethinë

image
Në frymën e dekallogut të Ballit Kombëtar të shkrirë në programin e Lidhjes së dytë të Prizrenit që u mbajt ...
Më tepër

Klubi letrar ,,Metafora”, do të organizojë Manifestimin letrar ,,Shtigje poetike”

image
 Ju njoftojmë se, më 21 mars – Ditën ndërkombëtare të poezisë, Klubi letrar ,,Metafora”, (i themeluar nga Shoqata për kulturë ...
Më tepër

Një studim i rrallë francez për shtypin shqiptar të viteve 1848–1939

image
Aurenc Bebja - Periudha e studiuar fillon me lëvizjen për pavarësi të Rilindasve shqiptarë dhe mbaron me pushtimin fashist të Shqipërisë. ...
Më tepër

Aurel Plasari: Të shkruash apo të lexosh?

image
Nëse të gjithë shkruajnë, të gjithë duan të shprehin opinione, ndjenja, nuk bëjnë keq, vetëm se pothuajse kanë harruar pyetjen: ...
Më tepër

Filmi që do t'i bashkojë aktorët shqiptarë

image
Filmi është financuar nga Qëndra Kombëtare e Kinematografisë. Ndalesa e parë e grupit të xhirimit është Qafë Molla, nga ku ...
Më tepër
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 706 | shfaqen: 21 - 30
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër