Fillimi | Kultura shqiptare

Kultura shqiptare

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 708 | shfaqen: 1 - 10
image

Profesor Xhemaledin Salihu nga Kosova Lindore – laureat i Çmimit kombëtar “Ali Vishko”

  Në programin e Edicionit VI të manifestimit kulturor "Lidhja na bashkon" (10. 6. 2019), Shoqata për kulturë dhe art "Tradita", këtë vit, për herë të
Më tepër

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” i ndau mirënjohje piktorit mbarëkombëtar Prof. Mr. Miftar Memetit

image
Në Edicionin VI me radhë të manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”, që këtë vit përkoi me 141 – vjetorin e ...
Më tepër

Shoqata “Tradita” shpall konkurs për ndarjen e Çmimit Kombëtar “Ali Vishko” për vitin 2019

image
Çmimi Kombëtar “Ali Vishko” jepet në bazë të Statutit të Shoqatës për Kulturë dhe Art “Tradita” dhe i njëjti ...
Më tepër

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” e organizoi manifestimin letrar “Lirika e vjeshtës”

image
Me leximin e poezisë “Perëndim vjeshte” të patriarkut të letrave shqipe, Dritëro Agollit, filloi manifestimi letrar “Lirika e vjeshtës”, i ...
Më tepër

Shoqata “Tradita” e organizoi edicionin e pestë të manifestimit kulturor “Lidhja na bashkon”

image
  Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, sot, më 10 qershor 2018, e organizoi në Tetovë edicionin e V me radhë ...
Më tepër

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” e shënoi 90 – vjetorin e lindjes së shkrimtarit të njohur Murat Isaku

image
Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, më 19 prill 2018, e shënoi 90 - vjetorin e lindjes së shkrimtarit të ...
Më tepër

Preç Zogaj: Si erdhi libri me 101 poezi dashurie

image
Ky libër vjen në pritje të panairit të librit që hapet në mesin e nëntorit, dhe është përfshirë në kontekstin ...
Më tepër

LINDITË RAMUSHI DUSHKU: DO TË PRESËSH PËRHERË

image
                            Ti do të presësh përherëpër ardhjen time si pranverëedhe kurrizi si koder do të bëhetkur krrusur nga vitet do të ...
Më tepër

Çelebiu: Si flitej shqipja në 1662

image
(Marrë nga libri i Evlia Çelebiut, Sejahatname) Gjatë udhëtimit në Shkodër Ata të gjithë e flasin shqipen, e cila është si asnjë ...
Më tepër

Valter Memisha: Paradigma e gjuhës shqipe në veprën e Rexhep Qosjes

image
Personaliteti kombëtar e shkencor i akademikut R. Qosja nuk perceptohet i plotë pa paradigmën e gjuhës shqipe, paradigmë që shpërfaqet ...
Më tepër
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 708 | shfaqen: 1 - 10
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër