Fillimi | Kultura shqiptare | Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” shpall konkurs për ndarjen e Çmimit Kombëtar ,,Ali Vishko” për vitin 2018

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” shpall konkurs për ndarjen e Çmimit Kombëtar ,,Ali Vishko” për vitin 2018

Madhësia: Decrease font Enlarge font
image Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” shpall konkurs për ndarjen e Çmimit Kombëtar ,,Ali Vishko” për vitin 2018

 

Çmimi Kombëtar ,,Ali Vishko” jepet në bazë të Statutit të Shoqatës për kulturë dhe art “Tradita”  dhe i njëjti  u ndahet personaliteteve nga vendi, rajoni e bota, në çdo përvjetor të Lidhjes së Prizrenit.


 

Çmimi Kombëtar ,,Ali Vishko” u ndahet personaliteteve për vepër jetësore, kontribut të shquar dhe të arritura me rëndësi të veçantë në lëmin e arsimit, shkencës dhe kulturës shqiptare. 

Të drejtë konkurrimi kanë:


Institucionet e arsimit të lartë;

Institucionet shkencore;

- Shoqatat shkencore dhe profesionale;

Shoqatat tjera të qytetarëve dhe studiues individualë.

 

Propozimet duhet të jenë të arsyetuara me shkrim dhe të përmbajnë:

-Të dhëna personale për autorin,

- Të dhëna bibliografike dhe

Arsyetim të propozimit për marrjen e çmimit.


Propozimet  duhet të dërgohen në 5 kopje dhe të njëjtat  duhet të dorëzohen deri më 31. 5. 2018, në adresën:  Shoqata për kulturë dhe art ,,Tradita”- Tetovë, Këshilli për ndarjen e Çmimit Kombëtar ,,Ali Vishko”, 1200 Tetovë, Rruga ,,Ivo Llolla Ribar”, nr. 211/10, Fahu postal, nr. 50. 


Propozimet e pakompletuara dhe ato të cilat nuk do të dorëzohen në afatin e paraparë nuk do të merren parasysh. Për më shumë informata na kontaktoni përmes adresës elektronike: tradita2012@gmail.com.


                                                                                    Me respekt,

Tetovë, më 2 maj 2018                                        Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”               

 

 

Shtoni në: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Komente (0 dërguar):

Dërgoni komentin comment

Shkruani kodin e fotos:

  • email Email mikut
  • print Verzioni print
  • Plain text Tekst i thjeshtë
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër