Fillimi | Arsimi | UT nuk i mbyll studimet e disperzuara, procesi mësimor zhvillohet sipas kritereve ligjore

UT nuk i mbyll studimet e disperzuara, procesi mësimor zhvillohet sipas kritereve ligjore

Madhësia: Decrease font Enlarge font
image UT nuk i mbyll studimet e disperzuara, procesi mësimor zhvillohet sipas kritereve ligjore

 

            Transferimi i studentëve të programeve studimore të studimeve të disperzuara, në fakultetet amë realizohet në përputhje me kushtet dhe kriteret ligjore dhe sipas Konkursit për regjistrimin e studenteve në Universitetin e Tetovës.

Në konkurs theksohet se, në studimet e disperzuara, programet studimore që nuk e plotësojnë numrin e nevojshëm prej 20 studentësh për të formuar grupin, të njëjtat programe studimore barten në  fakultetet amë në Tetovë.

Vlen të theksohet se, Këshilli i Rektoratit me qëllim që të ofrojë zgjidhje për këtë problematikë, numrin e studentëve për formimin e grupeve prej 20 e ka ulur në 15, dhe kjo masë lehtësuese do të aplikohet për të gjitha studimet e disperzuara.

E njoftojmë mbarë opinionin se procesi arsimor në studimet e disperzuara zhvillohet normalisht, gjithnjë duke i respektuar kushtet dhe kriteret ligjore të arsimit të lartë në vendin tonë. 

Zyra për informim

 

 

Shtoni në: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Komente (0 dërguar):

Dërgoni komentin comment

Shkruani kodin e fotos:

  • email Email mikut
  • print Verzioni print
  • Plain text Tekst i thjeshtë
OPINION
image

Universiteti i Kombit dhe Kombi i Universitetit

Selam Sulejmani Universiteti i Tetovës për shqiptarët e vendit tonë dhe më gjerë paraqet “Atdheun” e ...
 Më tepër
FOTOGALERI
PROFILE
image

Krijimtaria e të parit kompozitor të muzikës së kultivuar shqiptare

Kompozitori i veprave të para të muzikës së kultivuar shqiptare dhe i sa e sa ...
 Më tepër
image

Dua Lipa: Femrat do ta udhëheqin botën

Dua Lipa është një ndër këngëtaret më të famshme shqiptare në arenën ndërkombëtare. Krahas shumë ...
 Më tepër